Op pad in april: deze uitjes wil je niet missen!

Het festivalseizoen gaat bijna van start, de natuur bloeit op en de agenda staat vol met leuke activiteiten. Dat betekent: eropUIT! We zetten alvast een aantal leuke tips op een rij voor een geslaagde aprilmaand.

In the spotlight

Tour de Franx

Laat je op 7, 14 of 19 april in Kunstgarage Franx meenemen in de fascinerende wereld van porselein met Peter Waltman, kunstenaar en ervaren keramiekdocent. Tijdens deze interactieve rondleiding onder het motto: ‘anders kijken, meer zien’, neemt Peter je mee op ontdekkingstocht langs de uiteenlopende creaties van de expositie.

Meer informatie

The Elvis Concert

Dat Elvis nog steeds mateloos populair is staat buiten kijf. Op 16 april vertolkt Leadzanger Dwight Icenhower in Poppodium Boerderij de nummers van The King. Met de looks, de stem en het charisma van Elvis is de zanger een van de weinige ETA’s (Elvis Tribute Artist) die officieel erkend is door Graceland. Laat je mee terugvoeren in de tijd tijdens ' Best Elvis Show after Elvis'.

Meer informatie

MPAC

Een avond genieten van Folk, Pop en Rock? Kom dan op 20 april naar de grote theaterzaal in het CKC. Deze avond staat cover MPAC op de planken wegens zijn 22 jarig bestaan. Om dit te vieren staan artiesten en muziekkanten van toen en nu op het podium voor een muzikale avond waar je u tegen zegt.

Meer informatie

Jong en Oud(er)

Tweedehands kleding en speelgoedbeurs

Op vrijdagavond 5 en zaterdagmorgen 6 april is er een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Oosterkerk Zoetermeer. Koop mooie tweedehands kleding voor het nieuwe seizoen of speelgoed voor leuke prijsjes. Op zaterdag kun je ook koffiedrinken met iets lekkers erbij tegen een kleine vergoeding. De opbrengst van deze beurs is bestemd voor het Perronwerk in de wijk Oosterheem.

Meer informatie

Kinderspeelmiddag

Op zondagmiddag 7 april vindt in de Hof van Seghwaert een kinderspeelmiddag plaats voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar, de eerste van het seizoen. Met de komst van de lente, die mogelijk zichtbaar is aan de bloeiende perenbomen, belooft het een feestelijke middag te worden. De speelmiddag, maar aanmelden is verplicht.

Meer Informatie

Workshop: kinderliedsjes voor grootouders

Samen zingen en herinneringen maken met je kleinkind(eren). Op donderdag 11 april staat er bij CKC&Partners een workshop ‘Kinderliedsjes voor grootouders’ gepland. Een muzikale ochtend met De workshop is bedoeld voor kleinkinderen van 18 maanden tot 4 jaar, samen met hun grootouders.

Meer informatie

Koningsdag

Het lijkt nog wat verder weg, maar het is weer bijna Koningsdag. In Zoetermeer worden ook dit jaar weer op alle plekken in de stad leuke activiteiten gepland. Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven is, houd de UITagenda goed in de gaten voor alle koningsdagUITjes.

Koningsdag