De leukste UITjes van deze maand

November staat voor de deur en dat betekent dat de UITagenda weer goed gevuld is met activiteiten en evenementen voor de komende maand. Van de komst van Sinterklaas tot diverse tribute concerten en van leuke activiteiten met de kids tot toffe workshops: deze maand kun je er weer flink op UIT in Zoetermeer. Om er zeker van te zijn dat je niets mist in november, hebben we de leukste UITjes van deze maand voor je verzameld op deze pagina. 

UITgelicht: Zoetermeer verwelkomt Sinterklaas

De spanning stijgt en de kriebels in de buik nemen toe terwijl de inwoners en kinderen van Zoetermeer zich voorbereiden op de meest magische dag van het jaar!
Op zaterdag 18 november 2023 zal Sinterklaas – van 10.00 – 16.00 uur - de prachtige stad Zoetermeer bezoeken om iedereen te betoveren met zijn aanwezigheid.

Deze langverwachte gebeurtenis zal worden gemarkeerd door een spectaculaire intocht. De intocht zal starten in het Stadshart, ten hoogte van de Kruidvat en zich vervolgen door het Stadshart richting het Nicolaasplein. Op het Nicolaasplein zal er een podiumprogramma plaats vinden waarbij de burgermeester de Sint officieel zal verwelkomen. Daarna zal de intocht samen met de burgermeester zich vervolgen in de Dorpsstraat. Maar dat is nog niet alles...

Lees verder

3 x UIT je dak met tributes

In de maand november staan er weer leuke evenementen op de agenda die je niet wilt missen. Wij hebben alvast een top 3 voor je gemaakt!

1. Bob Marley Tribute: Op vrijdag 17 november ben je in in het Stadstheater aan het juiste adres voor een tijdloze ervaring. Laat je meevoeren door een muzikale reis met Bob Marley's acoustic edition van de Rootsriders. Deze show brengt alle tijdloze klassiekers tot leven, voorzien van heerlijke akoestische arrangementen die je zullen verrassen.

2. Concert Bouke & ElvisMatters Band: Op zaterdag 18 november wordt het Poppodium Boerderij omgetoverd tot dé plek waar 'Elvis' zijn comeback maakt. Van 19.30 tot 23.30 uur mogen we namelijk genieten van de publiekslieveling van het immens populaire tv-programma Battle of the Bands. Hoewel de Ziggo Dome al is uitverkocht, krijg jij de kans om deze sensatie live te beleven in onze eigen stad. 

3. Queen Must Go On - tribute to Queen: Op 24 & 29 november is Queen Must Go On terug met een adembenemende reprise van hun veelgeprezen show. Queen Must Go On in het Stadstheater neemt je mee op een reis door de onsterfelijke muziek van Queen, met ongeëvenaarde passie en toewijding. Vier getalenteerde en ervaren muzikanten brengen een eerbetoon aan de legendarische leden van Queen: Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor. 

Wil je een overzicht van álle Zoetermeerse evenementen in de maand november? 

Ga naar de UITagenda

ErtussenUIT met de kids en Sint & Piet

Nu we de griezelige Halloween-versiering alweer hebben opgeborgen, is het tijd voor de leukste tijd van het jaar en maken we ons klaar voor de komst van de Sint. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor de allerkleinsten. Deze maand is de UITagenda dan ook rijkelijk gevuld met Sinterklaas activiteiten voor kinderen. We hebben alvast een top 3 voor je gemaakt!

1. Fotomoment met Sinterklaas: Kom op woensdag 22 & 29 november langs bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat en maak de dag van je kinderen compleet met een persoonlijke begroeting van Sinterklaas en de pieten. Het is de perfecte gelegenheid om samen op de foto te gaan met de Goedheiligman en zijn vrolijke gezelschap.

2. Sinterklaasvaart 2023: Sinterklaas bezoekt op 25 november 2023 met zijn pieten Boerderij ’t Geertje op de Meervaarder. Kom verkleed of trek warme kleren aan, kom langs en vaar mee met Sint op de pakjesboot! Boerderij ’t Geertje organiseert het gehele weekend leuke activiteiten voor kinderen rondom Sinterklaas. Kom schoorsteen glijden, daklopen en wees een echte piet op de pietenbaan! 

3. Schoentje zetten in de Bakkerij: Op zaterdag 25 november is het zover - neem je schoen mee en kom naar Bakkerij Pieterse. Versier je schoen tot de mooiste creatie en laat je verwonderen door de lekkernijen die de bakkerspieten erin zullen stoppen.

Wil je meer leuke UITjes zien voor de allerkleinsten?

Bekijk alle activiteiten voor kids