Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Concert Galahad & Kristoffer Gildenlöw

t/m 10 februari

Contact

Poppodium Boerderij
Amerikaweg 145
2717 AV Zoetermeer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Een mooie double headliner! De Engelse prog rockband Galahad & Kristoffer Gildenlöw die zijn nieuwe album presenteert.

Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend.

KRISTOFFER GILDENLÖW

Met zijn nieuwe album Empty richt Kristoffer Gildenlöw zich op symfonische/progressieve rock. Het is een meer uptempo album dan zi…

Een mooie double headliner! De Engelse prog rockband Galahad & Kristoffer Gildenlöw die zijn nieuwe album presenteert.

Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend.

KRISTOFFER GILDENLÖW

Met zijn nieuwe album Empty richt Kristoffer Gildenlöw zich op symfonische/progressieve rock. Het is een meer uptempo album dan zijn vorige platen. Rock blijft de basis maar er is veel ruimte voor strijkersarrangementen, koren, koperblazers en soundscapes. De muziek van Kristoffer is een eerbetoon aan bands als Pink Floyd, Dire Straits en Mike Oldfield maar met zijn eigen kenmerkende geluid. Zijn albums hebben altijd een thema dat de luisteraar in een situatie, omgeving of gemoedstoestand plaatst - iets om zich mee te identificeren en over na te denken. ‘Empty’ gaat over passies en tekortkomingen, over het menselijk ras met haar opkomst en ondergang, over een schepper neerkijkend op de lichtblauwe stip met zijn vreemde bewoners en heersers. Hij beschrijft de meest kwetsbare en menselijke dingen in ons leven, rechtstreeks vanuit het hart en daardoor lijken zijn muziek en teksten altijd een gevoelige snaar te raken bij de luisteraar. Multi-instrumentalist Kristoffer Gildenlöw nam de meeste instrumenten en solo's zelf op maar werkte op de plaats samen met een mooie lijst topmuzikanten.

GALAHAD

Neo-prog band Galahad blijft grenzen verleggen en betekenisvolle muziek van hoge kwaliteit produceren. Met The Long Goodbye (oktober 2023) hebben ze ongetwijfeld een van de beste albums uit hun hele carrière geproduceerd.
Toen de band in de jaren ’80 begon, speelden ze een mix van covers (Genesis, Zeppelin, Focus, Marillion etc) en eigen materiaal. Ze stonden als voorprogramma bij shows van IQ, Pendragon, Haze, Pallas en Magnum. Sinds de jaren ’90 speelt ‘de kroonprins van de neo-prog’ eigen muziek en sindsdien staan zij garant voor vele mooie albums. Met samenwerkingen met oa John Wetton (Asia, King Crimson) en Karl Groom (Threshold). The Long Goodbye is een opmerkelijk album, doordrenkt met persoonlijke verhalen, inzichten en hun inmiddels kenmerkende bedwelmende mix van stijlen en invloeden.

Locatie