Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezingenserie Capita selecta 5: De kleine boodschap, plasjes in beeld

t/m 11 april

Contact

CKC & partners
Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Deze reeks lezingen biedt een keur aan zes fascinerende onderwerpen, die ondanks hun diversiteit samen een intrigerend spectrum bestrijken.

Een bijzondere lezing richt zich op de afbeelding van urinerende figuren in de beeldende kunst. Ondanks dat urineren een alledaagse handeling is waaraan we allemaal meerdere malen per dag deelnemen, rust er toch een zeker taboe op. Van kleins af aan leren we ons op een bepaalde manier te gedragen en zelfs specifieke, fatsoenlijke termen te gebruiken voor deze essentiële activiteit.

Doorheen de geschiedenis hebben veel kunstenaars deze tegenstrijdigheid vastgelegd: urinerende figuren, ongeacht geslacht, leeftijd of zelfs bovennatuurlijke aard, zijn afgebeeld. Of het nu een klein mannetje in de hoek van een schilderij betreft of prominent in beeld gebracht wordt, de urinerende mens verschijnt in kunstwerken soms op een serieuze wijze, dan weer met humor, of zelfs als onderdeel van een groter statement.

Prijzen

  • € 19,50 Alle lezingen zijn op donderdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur. Boek drie lezingen en ontvang 10% korting. Je betaalt dan €52,50 in plaats van €58,50. Boek zes lezingen en betaal €95,- in plaats van €105,-.

Locatie